Med produktionen nära slutet på filmen, har Zack Snyder retat en snöig miljö för Rebel Moon med nya setbilder från projektet. Sci-fi-eposet markerar det senaste samarbetet mellan Snyder och Netflix efter lanseringen av hans Army of the Dead – franchise, där båda filmerna fick generellt positiva recensioner och satte upp starka tittarsiffror för streamern, vilket säkerställer att de två fortsätter att arbeta tillsammans på anime-prequel-serien Army of the Dead: Lost Vegas och direktuppföljaren, Planet of the Dead. Som med många tidigare projekt vill Snyder leverera en storskalig historia med en stjärnspäckad lista, och publiken får en ny inblick i vad som komma skall.

Zack Snyder tog nyligen till sitt Vero-konto för att erbjuda en ny uppdatering för sin efterlängtade Rebel Moon -film. Förutom att indikera att det bara är två dagar kvar av produktionen för hans sci-fi-epos, visade han också upp set-bilder från Netflix-projektet, och avslöjade en snöig miljö som skulle visas i filmen. Kolla in bilderna nedan:

2 bilder

Allt vi vet om Rebel Moons miljö och vad det betyder för berättelsen

Med över ett halvår tillägnat inspelningen av sci-fi-eposet är mycket fortfarande okänt om Rebel Moon, med dess enda sammanfattning av handlingen som retar en fredlig koloni belägen i utkanten av galaxen som attackeras av en tyrannisk figur, vilket kräver en kvinna med ett mystiskt förflutet för att samla en grupp krigare för att stoppa honom. Handlingsbeskrivningen kan låta bekant för Akira Kurosawa-fans, eftersom den till stor del stämmer överens med hans klassiska Seven Samurai från 1954, där bybor hyr en grupp legosoldater för att stoppa banditer från att ta deras skördar. Intressant nog har Snyder bekräftat att Kurosawas samurajepos har varit en stor inverkan för Rebel Moon, särskilt när det utvecklades som ett Star Warspitch, en franchise vars skapare till stor del inspirerades av en annan Kurosawa-klassiker, The Hidden Fortress.

Med tanke på berättelseinformationen som getts hittills, och Kurosawa-influenserna, verkar det möjligt att Rebel Moon kommer att hitta sin berättelse som utspelar sig på en mängd olika planeter när den centrala karaktären ger sig ut för att ta in krigare för att försvara jordbruksplaneten. Med tanke på att sci-fi-eposet började som en Star Wars – pitch, kommer det att bli intressant att se om den snöiga miljön kommer att innehålla några nickar till den likaså snötäckta planeten Hoth som presenteras i The Empire Strikes Back. Med Rebel Moon -konceptkonst som också retar en ökenliknande planet som liknar den ofta utforskade Tatooine, ser Snyder ut att bygga ännu en enorm värld full av utforskningar.

Netflix verkar ha liknande förtroende för filmen som med Army of the Dead -serien, som redan har bekräftats att gå framåt på en Rebel Moon Part 2, som enligt uppgift spelades in rygg mot rygg med den första filmen. Huruvida den potentiella franchisen expanderar förbi den första filmen återstår att se, men Netflix engagemang för Snyder och de olika världar han skapar kommer som en välkommen taktförändring för fans av filmskaparen i jämförelse med hans ökända svåra relation med Warner Bros. nästan komplett, man kan hoppas på mer Rebel Moon -insikt inom en snar framtid.

Lämna ett svar