VARNING! Den här artikeln innehåller stora SPOILERS för onsdag säsong 1! Wednesday Addams bryter mot en av sina viktigaste regler och gråter vid ett otroligt förödande tillfälle under onsdagens säsong 1. De mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Wednesday Addams-karaktären är hennes döda ton och uttryck, sardoniska attityd, gotisk stil och mordiska tvångstankar, vilket Netflix rekord -brytande serier nyss upp något i en mer känslomässigt komplex utforskning av den ikoniska figuren. Till exempel, onsdag ler inte bara okaraktäristiskt när hon ser farbror Fester, utan hon fäller också äkta sorgstårar i ett av onsdagens säsong 1:s sorgligaste ögonblick.

Den enda gången onsdag gråter är när Thing dör i onsdag säsong 1, avsnitt 7. När hon hittar Thing knivhuggen i hennes rum får tårarna tårar i ögonen på en känslomässigt upprörd onsdag när hon för den kännande handen till farbror Fester, som försöker återuppliva honom använder sin elkraft. Efter att nästan ha gett upp, zapar Fester mirakulöst tillbaka till liv i Thing, vilket nästan får onsdag att gråta och le. Onsdagen hade redan sett många dödsfall runt henne, men den mystiska handen var annorlunda: Han var hennes familj, närmaste förtrogna och ansvar på Nevermore. Att bli knivhuggen framkallade en sällsynt sårbarhet i onsdags eftersom hon fruktade att förlora en av de få varelser som verkligen förstod henne.

Varför onsdag säger att hon aldrig gråter

När hon binder sig till Enid i onsdagsavsnitt 1 avslöjar Jenna Ortegas karaktär att hon aldrig gråter, vilket är anledningen till att hennes tårar vid Things korta död var så chockerande. Onsdagen säger att senast hon grät var efter Halloween när hon var sex år gammal; hon tog med sig sin husdjurskorpion Nero på en promenad, där en grupp mobbare höll ner henne och fick henne att titta på när de sprang över och dödade honom. När onsdagens säsong 1, avsnitt 1:s flashback visar hur hon begraver skorpionen, anförtror hon att hon ” grät [sitt] lilla svarta hjärta ut ” vid Neros död. Men tårarna väckte inte Nero tillbaka till livet eller ” fixade någonting ”, så hon lovade att aldrig mer gråta.

Att nästan dö påminde om Neros död, vilket bidrog till varför onsdagen äntligen grät. Bilden på onsdagspromenad Nero är parallell med hur hon alltid går förbi Thing, där båda delar lika viktiga roller i hennes liv. Att se Thing knivhuggen och livlös förde tillbaka alla känslor hon kände när hon såg Nero dödas för ett decennium sedan, men onsdagen skulle göra mer än att bara gråta den här gången, eftersom hon faktiskt ville återuppliva familjen Addams hand. Onsdagen tyckte inte att gråt tydde på svaghet, hon tyckte bara att det var meningslöst; men när de sårbara känslorna som hon sköt undan vällde tillbaka, kunde onsdagens oblinkande karaktär inte motstå att fälla tårar över sin okroppsliga vän.

Vad onsdag gråter över sak egentligen betyder

Som en mer känslomässig utforskning av The Addams Family – karaktärer är onsdagens enda gråtscen extremt meningsfull. Inte en tillfällighet inträffade i samma avsnitt där hon uppriktigt ler för den enda gången, onsdagsgråten visar effektivt hennes känslomässiga tillväxt och båge i serien, vilket bevisar att hon inte har det kalla, svarta hjärta hon vill att andra ska tro att hon har. Onsdagen var stolt över att vara till stor del okänslig, men Nevermore Academy har lärt henne hur tillfredsställande hennes tid kan vara om hon omfamnar sina känslor. Efter att ha log mot farbror Fester och gråtit över Thing arbetade hon upp till den känslomässiga kulmen av att uttrycka tillgivenhet genom att krama Enid i onsdagens säsong 1-final.

Lämna ett svar