En cosplayer har skapat en otrolig skildring av Samus Aran från Metroid Dread. Det senaste inträdet i den klassiska Metroid -serien ser Samus utforska den dödliga världen av planeten ZDR med en nydesignad kraftdräkt som uppgraderas under hela spelet.

Reddit-användare och cosplayer ClapperSnapperMaster postade nyligen ett klipp från en ny cosplay-video baserad på Metroid Dread. Den korta scenen, kallad ” EMMI-rutschbanan ”, visar cosplayaren i en glidande pose medan han bär en otrolig återgivning av Samus Power Suit. Den blåvita rustningen är gjord i skum, ett vanligt cosplaymaterial, och ClapperSnapperMaster förklarade att de måste hjälpas på plats för att undvika att skada dräkten. I bakgrunden av videon finns ljudeffekter som är nära förknippade med Metroid Dreads ikoniska EMMI-robotar, som förföljer Samus under hela hennes äventyr.

Metroid Dread Cosplayer använder ljud för att framkalla en EMMI-attack

Som ClapperSnapperMasters val av titel antyder verkar den här scenen replikera en spelmekaniker i Metroid Dread. När Samus hamnar i ett hörn av en av EMMI:erna har spelaren en kort möjlighet att undvika tillfångatagande. Om spelaren lyckas med en snabbhändelse som utlöses när en EMMI fångar Samus, kan prisjägaren tillfälligt förlama roboten och få henne att fly genom att slå tillbaka EMMI med ett kraftigt slag och glida mellan dess ben. Även om ett EMMI inte förekommer i klippet som lagts upp på Reddit, är det fortfarande ganska lätt att föreställa sig att man står precis utanför skärmen. Den övergripande scenen ser ut som att ClapperSnapperMasters Metroid – cosplay kom direkt ur själva spelet.

EMMI är kraftfulla och nästan oförstörbara fiender i Metroid Dread, till den grad att deras medföljande musik räcker för att göra många spelare nervösa. Ironiskt nog, inom spelets lore, var de inte avsedda att vara något så hotfull, eftersom de skapades av Galactic Federation som motståndskraftiga och nästan oförstörbara undersökningsdrönare. Efter att den skurkaktiga Raven Beak fångade och programmerade om dem, ger samma teknik robotarna en dödlig fördel i strid. Till och med Samus själv tvingas fly i de flesta fall och lyssnar efter ljudsignaler som de i ClapperSnapperMasters video för att undvika fångst. Denna nästan osårbarhet har hjälpt EMMI att bli några av Metroids mest skrämmande fiender.

Denna cosplay-video väcker verkligen Samus till liv. De utmärkta visuella detaljerna i Power Suit och posering, i kombination med det välbekanta ljudet av en EMMI på jakt, får det att verka som om Samus precis har undkommit en av de ikoniska fienderna, även utan att ett verkligt EMMI syns. ClapperSnapperMaster är helt klart en mycket begåvad cosplayer som har satt ihop detta, och Metroid Dread- fans kommer utan tvekan att se fram emot att se mer av resultaten från denna videoinspelning. Samus i vilken version av hennes Power Armor som helst är en syn som omedelbart känns igen, och detta är inte annorlunda; ClapperSnapperMaster har visat upp ett perfekt Metroid -cosplay, med mycket för fansen att berömma.

Lämna ett svar