Pojkens säsong 3 fick Starlight tillbaka till en obskyr dialoglinje från Supernatural. Amazons live-action-anpassning av Garth Ennis och Darick Robertsons serietidning skapades av Eric Kripke, skapare av The CW:sSupernatural. Den paranormala serien, som hade premiär 2005 och varade i 15 säsonger, följde bröderna Sam (Jared Padalecki) och Dean Winchester (Jensen Ackles) när de skyddade mänskligheten från olika monster och demoniska varelser. The Boyssom delar sin skapare medSupernaturalresulterade i superhjälteshowen med olika nickningar till den nu avslutade hitserien. En av dem kom i säsong 3, med en linje som speglade en gripande interaktion mellan bröderna Winchester.

I The Boys säsong 3, avsnitt 4, ”Glorious Five-Year Plan”, uttryckte Maeve (Dominique McElligott) sin avsikt att slåss mot Homelander på egen hand, till vilket Starlight (Erin Moriarty) svarade: ”Maeve, du kan inte göra det här ensam. Han kommer att döda dig. Bryr du dig verkligen så lite om dig själv?” Detta verkar ha varit en återuppringning till en år gammal rad från Supernatural säsong 3. I avsnitt 10, ”Dream a Little Dream of Me”, konfronterade Sam Dean med sina självdestruktiva tendenser relaterade till hans livsavslutande demoniska uppgörelse, och berättade honom: ”[Ingen] kan rädda dig för att du inte vill bli frälst. Jag menar, hur kan du bry dig så lite om dig själv? Vad är det för fel på dig?”Denna referens belyser det gripande sambandet mellan projekten och fortsätter ett långt arv av övernaturliga påskägg i The Boys.

Andra stora övernaturliga påskägg i pojkarna

Starlights kommentar till Maeve var inte seriens enda referens till Supernatural. Kripkes CW-show var mycket närvarande i DNA från The Boys tre första säsonger, eftersom den komiska anpassningen innehöll flera nickar till Sam och Deans universum. Ett av sådana påskägg var försvarsminister Robert Singer. Singer, som introducerades i The Boys säsong 1, spelades av Jim Beaver, som också porträtterade Supernaturals Robert ”Bobby” Singer, långvarig mentor till Sam och Dean Winchester. Att göra referensen mer öppen var avsnitt 5 av säsong 3, där Jensen Ackles Soldier Boy, efter att ha återvänt till New York efter sin flykt från fångenskapen, lade märke till en Robert Singer-affisch.

Ännu ett påskägg kom i The Boys säsong 2-final. Inledningsvis en älskad medlem av de sju, Aya Cash’s Stormfront avslöjades som en vit supremacist, vilket ledde till att hon fick stor kritik av allmänheten. Det ledde i sin tur till skapandet av en animerad video där hon blev överkörd av en svart Impala, Sam och Deans älskade bil i Supernatural. Dessutom visade avsnitt 5 av The Boys tredje säsong en inspelning av Soldier Boy som experimenteras på. I den nämnde en av forskarna en procedur som utfördes på Soldier Boy den 24 januari, vilket är Dean Winchesters födelsedag, såväl som Eric Kripkes frus födelsedag.

Hur Starlight’s Line definierar Maeves The Boys S3-slut

Maeve är en av The Boys mest komplexa karaktärer. Showen kartlade hennes resa från att vara en desillusionerad superhjälte till att återigen omfamna hennes moral genom att offra sig själv mot Soldier Boy i säsong 3-finalen, ett beslut som förebådades av Starlights linje. Maeve avslutade sitt samtal med Annie med att säga att hon förtjänade allt som kom till henne. Det var en påminnelse om Maeves självhat, som verkade spela en faktor till att hon knuffade ut Soldier Boy från Vought Tower. Maeves avslutande offer för säsong 3 motiverades främst av hennes önskan att rädda sina vänner, men det kan hävdas att det också påverkades av hennes ointresse för sig själv.

Ändå, även om så var fallet, öppnade Maeves offer också ett bättre kapitel för den komplexa karaktären. Inte längre en kändis superhjälte, den tidigare Seven-medlemmen började ett nytt liv med Elena, borta från Homelander och Vought. Även om Maeves offer kunde tolkas som att det härrörde lika mycket från osjälviskhet som självförakt, ledde de till synes till att hon åtminstone började förlåta sig själv. Hon verkade trots allt bry sig tillräckligt mycket om sitt välbefinnande för att äntligen fortsätta det liv hon längtade efter. Det var en känslomässig slutsats av hennes båge i The Boys, förbättrad av det faktum att den korrelerade med Starlights övernaturliga – inspirerade budskap.

Gå med i Amazon Prime – Titta på tusentals filmer och TV-program när som helst

Starta gratis provperiod nu

Vill du läsa mer om pojkinnehållet? Kolla in vårt innehåll nedan…

  • Homelanders hemlighet förändrar pojkarnas förflutna och framtid fullständigt
  • The Boys: Herogasm – Allt du behöver veta om säsong 3:s superhjältefest
  • Pojkarnas herogasm slog hypen (men inte av de skäl du tror)
  • Hur Hughies krafter fungerar i pojkarna (och hur stark är han?)
  • The Boys är på väg mot Butcher’s Comic End (och det borde det verkligen inte)
  • Homelander vs Soldier Boy: Vem skulle vinna och vem är mer kraftfull?
  • Dör Homelander In The Boys Comics (och hur)?
  • Varför Kimiko inte kan tala i pojkarna

Lämna ett svar