Efter nästan ett decennium i franchisen har Zoe Saldaña förklarat för- och nackdelarna med Marvels hemlighetsmakeri kring Marvel Cinematic Universe – projekt. Saldaña gjorde sin MCU-debut med 2014 års Guardians of the Galaxy som Gamora, adoptivdottern till Josh Brolins Thanos som bryter sig loss från sitt galna styre och går med i det kosmiska superhjälteteamet. Hon skulle fortsätta rollen genom 2017 års uppföljare, Guardians of the Galaxy Vol. 2, och både Avengers: Infinity War och Endgame, och kommer tillbaka för potentiellt en sista åktur med nästa års Guardians of the Galaxy Vol. 3.

När hon medverkade i det senaste avsnittet av First We Feasts Hot Ones -serie, fick Zoe Saldaña frågan om karaktären på Marvels intensiva säkerhet som påverkar hennes framträdanden. Gamora-skådespelaren erkände att det finns ” fördelar och nackdelar ” med hur studion hanterar sekretessen kring MCU-projekt, båda som i slutändan blir en ” nervkänslande ” upplevelse. Se vad Saldaña förklarade nedan:

När du jobbar för Marvel känns det som en sekt, alla säger: ”Vad är det som händer? Jag är klädd i grönt efter fyra timmar i smink, vi måste fotografera något, vad är det?” [Skrattar] Det har fördelar och nackdelar, fördelarna är att du njuter av överraskningen till slut, och du förstör den inte och publiken kan ha ett fantastiskt äventyr när de går på bio för att se det. Nackdelen är främst för skådespelaren, eftersom du inte vet vad du får, du vet inte vart du är på väg, du vet inte vad du säger, du vet inte vad som kommer att hända, och det kan vara lite nervkittlande.

Går Marvels sekretess för långt?

Med den stora nivån av spektakel som visas i nästan alla deras projekt, har omfattningen av Marvels hemlighetsmakeri blivit en skymningspunkt vid det här laget i filmbranschen. Studions önskan att hålla sina största avslöjar hemliga såg minnesvärt att både Hulk-skådespelaren Mark Ruffalo och Spider-Man-stjärnan Tom Holland hamnade i trubbel bakom kulisserna efter att de oavsiktligt avslöjat viktiga delar av sina filmer. Flera skådespelare inom franchisen har uttryckt känslor som liknar Saldaña, med Eternals- stjärnorna Salma Hayek och Kit Harington som känner sig stressade över potentialen att avslöja för mycket medan Avengers: Endgames Sebastian Stan och Ant-Man and the Wasp: QuantumaniaMichelle Pfeiffer från Michelle har noterat svårigheter med att koppla till bristen på material som presenterats i förväg.

Även om det kan hävdas att det gynnar publiken att hålla de viktigaste hemligheterna i slutändan, som Saldaña noterar ovan, undergräver Marvels önskan om hemlighet ofta fansens förväntningar på deras olika MCU-projekt. Deras ansträngningar för att behålla Andrew Garfield och Tobey Maguires återkomst för Spider-Man: No Way Home var en diskussionspunkt för publiken under en kort tidsperiod efter läckta bilder av deras framträdanden som hjälpte till att få filmen att bli den mest inkomstbringande filmen 2021. Men, en del har känt att detta fokus på att hålla webbslingarna hemliga tog bort filmens olika andra stora återkomster, inklusive Willem Dafoes Green Goblin, Alfred Molinas Doctor Octopus, Thomas Haden Churchs Sandman, Jamie Foxxs Electro och Charlie Coxs Matt Murdock.

Den större punkten som säkerligen stämmer för många i Saldañas känslor om Marvels intensiva hemlighet för Marvel Cinematic Universe är att dessa ansträngningar i slutändan tar bort en del av spektaklet för de inblandade skådespelarna. Medan många skådespelare fortfarande ivrigt diskuterar möjligheten att gå med i franchisen, finns det många som också tycker att strukturen är kreativt ouppfyllande, eftersom bristen på djupare kunskap lämnar lite utrymme för kreativt ägande av deras karaktärer. Med Guardians of the Galaxy Vol. 3 kommer att avsluta James Gunns MCU-trilogi den 5 maj, bara tiden kommer att utvisa om Saldañas tid att bevara Marvels hemligheter är över.

Lämna ett svar