Andrew Garfield reagerar på Daredevils Charlie Cox som steker sin inkarnation av Spider-Man. Även om Marvel-superhjälten har spelats av många skådespelare i filmer, tv-program och till och med musikaler, finns det tre skådespelare vars filmiska framträdanden har gjort dem till de mest synliga Spider-Man-porträtteringen. Tobey Maguire var den första av dessa, med huvudrollen i tre Spider-Man- filmer regisserade av Sam Raimi från 2002 till 2007. Garfield spelade rollen i Marc Webbs omstartade Spider-Man- serie från 2012 till 2014. Senast introducerade Tom Holland Spider-Man in i Marvel Cinematic Universe. Hans senaste film, 2021’s Spider-Man: No Way Home, såg Hollands Peter Parker möta Maguire och Garfields versioner av Spider-Man och knyta ihop alla tre franchiser till MCU.

I en video som publicerades på TikTok av brittiska GQ, reagerar Garfield på att Cox lekfullt hånade sin Spider-Man vid GQ:s Man of the Year-evenemang. Cox rostade sin vän genom att förklara att Garfield i Spider-Man: No Way Home ” förstärkte sitt arv som den tredje största Spider-Man genom tiderna.” Garfield verkar tycka att skämtet är lustigt och skrattar åt Cox’s ribba tillsammans med resten av publiken, som inkluderar Star Wars- skådespelaren John Boyega. Kolla in videon nedan:

Hur reaktionerna på Garfields Spider-Man förändrades under åren

Med tanke på att många bara tänker på de tre stora Spider-Man-skådespelarna när de diskuterar karaktären, är Cox retas att Garfield är den ” tredje största ” ett lekfullt lågt slag. Det är dock långt ifrån första gången som Garfield har hört kritik som det, eftersom reaktionerna på hans Amazing Spider-Man- filmer i bästa fall var blandade. När Webbs The Amazing Spider-Man släpptes 2012, var Marvel-fans hårda kritiker av Garfields skildring av karaktären, med det vanligaste klagomålet att hans Peter Parker inte var tillräckligt ”nördig”. Peter Parker är omtyckt i Spider-Manserier för att vara en klumpig, besvärlig nörd, medan hans superhjälte-alter-ego är hans mycket coolare motsvarighet. Men fansen tyckte att Garfields Peter var för fin och trendig för att vara en korrekt skildring av karaktären.

Men sedan Garfields sista film som Spider-Man i 2014 års The Amazing Spider-Man 2 har opinionen förändrats ganska markant. Även om Webbs filmer kritiserades för allt från dåligt skrivande till dåliga skurkval, applåderades Garfields skådespeleri, och fansen kom att beklaga att Garfield kunde ha varit den perfekta Spider-Man-skådespelaren om han hade haft ett bättre manus att arbeta med. När Garfield kom tillbaka i Spider-Man: No Way Home möttes hans entré av jubel från publiken som sedan dess har tyckt att Webbs Amazing Spider-Man- filmer är nostalgiska.

Kommer Garfield att spela Spider-Man igen?

Med Maguire och Garfields iterationer av Spider-Man båda en del av den nu långvariga MCU, har många Marvel-fans undrat om Garfield kommer att återvända till rollen igen, eller om den inställda The Amazing Spider-Man 3 till och med möjligen skulle kunna återuppta utvecklingen. Garfield erkände dock redan i februari att han inte har ” inga planer ” på att spela Spider-Man igen, och att han ändå känner sig ” alldeles för gammal ” nu för rollen. Men med MCU som utforskar multiversum mer och mer, är det inte omöjligt att Garfields Spider-Man kan svänga in för att ge Holland en hand en gång till.

Lämna ett svar