Trots stjärnkraften bakom förväntas Black Adam förlora Warner Bros. upp till 100 miljoner dollar. Dwayne Johnson ledde rollbesättningen i DC Universe-filmen som den titulära antihjälten, och utforskade hans ursprung som en före detta slav i det fiktiva landet Kahndaq som genomsyrades av övermänskliga förmågor av trollkarlen Shazam, bara för att fängslas efter att ha använt sina krafter för mordiska medel.. Black Adam beskrev sin kamp med Justice Society of America i nuet och möttes av allmänt blandade recensioner från kritiker, och även om publiken har njutit av DCU-filmen verkar det inte ha hjälpt den i det långa loppet.

Nästan två månader efter att filmen först gick ut på bio, har Variety debuterat en ny rapport som analyserar Black Adams kassaprestanda. Trots att det satte ett nytt öppningsrekord för Dwayne Johnson, förväntas DCU-filmen förlora WB upp till 100 miljoner dollar, med källor som indikerar att studion spenderade någonstans mellan 80-100 miljoner dollar på marknadsföring, vilket, när det paras ihop med dess uppskattade produktionsbudget på 200 miljoner dollar, Krävde att filmen skulle ta in minst 600 miljoner dollar över hela världen för att nå noll. I skrivande stund har Black Adam kommit till slutet av sin teateruppgång med drygt 384 miljoner dollar intjänad.

Varför Black Adam förlorar pengar

Med tanke på den internationella lottningen Johnson tenderar att ta med sig till sina filmer, kan det komma som en överraskning att höra att Black Adam förväntas förlora så mycket pengar i biljettkassan. En av de större delarna som till synes håller filmen tillbaka är dess recensioner, där den för närvarande har 39 procents godkännande från kritiker på Rotten Tomatoes, vilket gör den till den sämst granskade delen i DCU sedan den teatraliska nedskärningen av Justice League 2017. Med Black Adam som också är ett mindre känt serietidningsnamn för dem som inte är bekanta med DC, förlitade sig helt på dragningen av Johnson i titelrollen och Pierce Brosnan som Doctor Fate hjälpte inte saken längre.

Det andra större hindret Black Adam var tvungen att övervinna i sin biljettförsäljning var dess tävling och tidpunkt för släpp, som kommer ut drygt en vecka före Halloween, ett udda val för en superhjältefilm, och bara en vecka efter Halloween Ends, en mer släpp under säsong. Även efter att ha undkommit skrämselsäsongen fick DCU-filmen möta Marvel Cinematic Universes Black Panther: Wakanda Forever, en film som hade en hel del marksvall bakom sig för sin tidiga hyllning och berättelsen som fungerade som en hyllning till den sena Chadwick Boseman. MCU-titeln släppte Black Adamfrån den bästa biljettkassan under den senares fjärde helg, även om Johnson har varit väldigt öppen med sin kärlek till båda filmerna och förnekat all rivalitet mellan de två.

Kommer Black Adams förluster att påverka hans DCU-framtid?

Eftersom filmen har förlorat så mycket pengar i biljettkassan, kommer många säkert att börja undra hur Black Adams ekonomiska förluster påverkar karaktärens DCU-framtid. Johnson och producerande partner Hiram Garcia har ofta uttalat planer på att hans karaktär ska fortsätta i franchisen, nämligen att få Black Adam att möta Henry Cavills Superman, men med den nya Warner Bros. Discovery-vd:n David Zaslav som noga tittar på studions finanser, en förlust på 100 miljoner dollar kan visa sig vara problematiskt för Johnsons återkomst. Men med de nya DC Studios-cheferna James Gunn och Peter Safran som utvecklar en 10-årsplan för franchisen, och publikens överväldigande positiva respons på filmen, verkar det tveksamt att Black Adams framtid är helt stängd.

Lämna ett svar