The Last of Us -showstjärnan Bella Ramsey tar upp tv-spelsfans oro över den kommande HBO-anpassningen. Ramsey spelar Ellie, en 14-årig tjej som har en unik immunitet mot zombieinfektionen som plågar världen. Med hopp om att rädda världen anförtror Marlene (Merle Dandridge) Joel Miller (Pedro Pascal) att eskortera Ellie över USA till Fireflies, en militant revolutionär grupp som vill använda Ellies immunitet för att syntetisera ett vaccin.

Medan han var på en panel på CCXP 2022 i Brasilien (via MeriStation ), tar Ramsey upp farhågor som vissa av det ursprungliga videospelets fans har om den kommande The Last of Us – anpassningen. Även om Neil Druckmann, skaparen av spelet, fungerar som exekutiv producent i programmet, har en del av fanskaran ifrågasatt om serien kommer att vara en trogen anpassning av det ursprungliga, prisbelönta PlayStation 3-spelet. Vissa har kritiserat The Last of Uss val av rollbesättning och kallat dem dåliga jämfört med källmaterialet. Ramsey själv har pekats ut av många av dessa kritiker. Skådespelaren försäkrar dock fansen att showen kommer att överträffa förväntningarna. Läs vad Ramsey har att säga nedan:

”Det är en uppslukande upplevelse att spela ett spel och du får så mycket tid när dessa karaktärer är dem och interagerar med dem. Jag förstår vilken anknytning människor har med dessa karaktärer och det skyddande elementet. Vi har full förståelse för människors oro. Jag tycker att vi har gjort ett bra jobb. Jag är inte orolig, det kommer att bli kul, och om folk hatar programmet kommer de att hata programmet.”

Kommer de sista av oss att leva upp till spelets arv?

Att leva upp till The Last of Us arv, ett av de mest kända videospelen i nyare historia, kommer inte att vara lätt. En av de stora utmaningarna med att anpassa ett högt uppskattat verk är att återerövra magin i det som gjorde det fantastiskt från början. ” Boken är bättre ” förblir en vanlig kritik av litteratur-till-film-anpassningar, delvis beroende på att förväntningarna på sådana projekt vilar på nästan ouppnåeliga höjder. Även om det kanske inte uppfyller vissa fans förväntningar, kan The Last of Us -showen fånga essensen av spelet och bygga upp franchisens fanbas genom ett nytt medium.

Last of Us -serien verkar ha varit särskilt noga med att skapa en trogen anpassning av det ursprungliga videospelet. The Last of Us -bilder och videor har visat korrekta återskapanden av spelets miljöer och karaktärsdetaljer. Den senaste trailern avslöjade ögonblick som är rivna från spelets filmer, inklusive Davids (Scott Shepherd) förhör av Ellie, men också helt nya scener och karaktärer.

Under CCXP 2022 avslöjade Druckmann att showen kommer att innehålla ögonblick som ursprungligen skrevs för spelet men klipptes före release. Skaparens kommentarer antyder att HBO-serien har en mer komplett vision för hans ursprungliga berättelse. Serieförfattaren Craig Mazin retade också häpnadsväckande överraskningar för långvariga fans. Med The Last of Us premiär lite över en månad bort behöver publiken inte vänta mycket längre för att se om HBO-anpassningen är en trogen sådan.

Lämna ett svar