En kostymdesigner för Yellowstone prequel 1923 diskuterar den långa processen att välja Fords hatt. Ford kommer att spela som Dutton-familjens patriark Jacob i den kommande Yellowstone -spinoff-serien, med Helen Mirren i huvudrollen tillsammans med honom som hans karaktärs fru, Cara. Nästa tillägg till Taylor Sheridans expanderande nyvästerländska universum kommer att introducera en ny generation av Dutton-familjen och se dem brottas med de olika svårigheterna som kommer med 1920-talet, inklusive förbud, den stora depressionen, torka och västerländsk expansion. Hittills har trailers från 1923 som släppts för den nya prequel utlovat ett mörkare och våldsammare tillägg till Duttons episka saga.

Med Yellowstones extremt höga tittarsiffror och hyllningen av tidigare prequel-serier 1883, finns det gott om förväntan inför 1923, som förstärks av stjärnkraften i dess leads. Ford och Mirren passar rätt in baserat på trailers för den kommande spinoffen, men en kostymdesigner för serien avslöjar att det tog tid att perfekta deras utseende, särskilt Fords. När han pratade med Variety, 1923kostymdesignern Janie Bryant rapporterade att hon provade uppskattningsvis 75 hattar på Ford innan han landade på det perfekta utseendet för sin karaktär. Bryant betonade showrunner Taylor Sheridans betoning på Fords hatt i synnerhet, och sa att Sheridan ansåg att Jacob Duttons unika märke av västerländsk cowboy var avgörande för att få rätt. Se vad Bryant hade att säga om processen nedan:

”Allt handlar om hans hatt. Vi gjorde så många åt honom. Alla olika färger — prova de olika vecken, de olika brätterna, de olika kronhöjderna. Det var definitivt en process. Taylor [Sheridan] är också mycket specifik om vilken typ av hatt han gillar också. Det var mycket samarbete med Taylor, med Harrison [Ford] och mig själv för att skapa vad jag kallar ”Jacob.”

Varför Jacob Duttons utseende är viktigt 1923

Yellowstone debuterade 2018 och växte snabbt i popularitet på grund av sin blandning av klassiska och samtida element, vilket resulterade i en historia som samtidigt känns tidlös och relevant. När franchisen förgrenade sig till prequel-territorium med 1883, var tittarna nedsänkta i en västern efter inbördeskriget som krönikerade familjen Duttons flytt till ranchen som de senare skulle kalla hem. Den här historien tilltalade tittare som hade blivit investerade i Duttons berättelse såväl som fans av perioddramer, vilket ledde till positiva recensioner från både kritiker och publik.

När det kommer till 1923 är oddsen att den nya prequel kommer att bli ännu en succé för Sheridan på grund av den inbyggda franchisepubliken, fansen av Ford och Mirren som oundvikligen kommer att stämma in, och tilltalandet av ett västerländskt drama från 1920-talet för fans av periodbitar. Men för att behålla den publiken är det viktigare än någonsin för serien att behålla den uppslukande kvaliteten hos de andra Yellowstone -serierna så att den nya generationen Duttons är lika verklig och trovärdig som de andra som publiken har mött. Detta gör det viktigt att varje detalj i showen, särskilt huvudkaraktärerna och deras klädsel, passar både karaktärerna och tidsperioden perfekt.

Dessutom, för att undvika franchise-trötthet, måste 1923 skilja sig från både Yellowstone och 1883, vilket den nya tidsperioden borde hjälpa till med. De samhälleliga problem som Jacob och Cara står inför, såväl som deras klädsel och livsstil kommer att påverkas starkt av den era de lever i, vilket troligen är anledningen till att en annan, grimmare ton förväntas från 1923. Eftersom Fords karaktär Jacob kan vara den tuffaste Dutton-familjemedlemmen hittills måste han se rollen för att vinna tittare. Den 18 december får publiken äntligen se om det hårda arbetet med att välja Jacobs hatt lönade sig när 1923 har premiär på Paramount+.

Lämna ett svar