Efter att ha hjälpt till med att skriva den förra filmen får Ghostbusters: Afterlife 2 en ny, men välbekant, regissör i form av Gil Kenan. Innan han samarbetade med Jason Reitman för att ta tillbaka sci-fi-komediserien till bioduken, gjorde Kenan ett namn för sig själv med ett brett utbud av skräckgenreprojekt, inklusive hans filmdebut som regissör Monster House och 2015 års Poltergeist- remake. Kenan har tidigare bekräftats att han återvänder för att skriva Ghostbusters: Afterlife 2 med Reitman, även om det inte kommer att vara allt han gör för filmen.

Deadline har meddelat att Ghostbusters: Afterlife 2 gör en liten förändring i sitt bakom kulisserna-teamet när Gil Kenan har skrivit på för att regissera den kommande uppföljaren. Kenan, som skrev den tidigare delen i franchisen tillsammans med regissören Jason Reitman, återvänder för att skriva manuset tillsammans med Reitman och ta över regissörsstolen från sin kreativa partner, som fortfarande kommer att agera som producent. Kenan skrev om sin anställning som chef i följande uttalande:

Det är en absolut ära att ta upp protonpaketet och kliva bakom kameran för nästa kapitel i Spengler-familjens saga. Jag önskar bara att jag kunde gå tillbaka till 1984 och berätta för barnet på sjätte raden i Mann Valley West att han en dag skulle få regissera en Ghostbusters-film.

Vad kan Ghostbusters: Afterlife 2 handla om?

Även om inte mycket har avslöjats om filmen i skrivande stund, har tidigare rapporter kring Ghostbusters: Afterlife 2 indikerat att den skulle fortsätta familjen Spenglers berättelse från den tidigare delen och att handlingen skulle återvända till New York City. Uppföljarens arbetstitel är till och med ”Firehouse”, och pekar på berättelsen som kretsar kring Ghostbusters ikoniska verksamhetsbas, som retades i Ghostbusters: Afterlifes post-credits-scen. Intressant nog indikerar källor nära projektet nu också att både Carrie Coon och Paul Rudd förväntas återvända för Ghostbusters: Afterlife 2.

Med Mckenna Grace också bekräftad att återvända för att spela barnbarnet till Harold Ramis Egon Spengler i Ghostbusters: Afterlife 2, det ska bli intressant att se vad historien skulle handla om. Med tanke på att den tidigare filmen återbesökte hotet från den ursprungliga Ghostbusters -filmen med Gozer, kan det spekuleras i att uppföljaren kommer att få familjen Spengler att stå emot återkomsten av en ny form av Vigo the Carpathian i NYC. Men med Ghostbusters: Afterlifes formel som upprepade originalet möttes av en del splittring från kritiker, kan det vara det smartare spelet för att undvika att återbesöka fler äldre spöken i nästa avsnitt.

Med tanke på att Ernie Hudson nyligen indikerade att han hade sett en version av Ghostbusters: Afterlife 2- manuset, som han var mycket entusiastisk över, verkar det troligt att uppföljaren kommer att innehålla Winston Zeddemore i någon egenskap. Med honom avslöjat att vara den nuvarande ägaren till brandhuset, kan det förklaras att han rekryterar familjen Spengler för att hjälpa till att bekämpa ett nytt övernaturligt hot i staden, eller hjälper till att finansiera deras ansträngningar för att återuppta verksamheten. Bara tiden kommer att utvisa hur alla bitar faller på plats när Ghostbusters: Afterlife 2 kommer på bio den 20 december 2023.

Lämna ett svar