Robert Downey Jr avslöjar vad han saknar mest med att vara en del av Marvel Cinematic Universe. Downey Jr. spelade huvudrollen i MCU:s första avsnitt, 2008 års film Iron Man, och skulle fortsätta att synas i totalt 11 filmer i franchisen. Downey Jr. porträtterade miljardärgeniet Tony Stark och spelade huvudrollen i tre Iron Man – filmer och fyra Avengers -filmer, vilket gör Tony till en av MCU:s mest integrerade och centrala karaktärer. Efter 11 år i MCU lämnade Downey Jr. serien när Tony offrade sig själv i 2019 Avengers: Endgame, den sista filmen i The Infinity Saga. Även efter Tonys död fortsätter hans inflytande i MCU, med hans uppoffringar som ofta refereras till i efterföljande Marvel-filmer. Men Downey Jr. har faktiskt inte medverkat i en Marvel-film sedan 2019.

I en intervju med Deadline avslöjar Downey Jr vad han saknar mest med MCU. Downey Jr. säger att han saknar ” att vara i skyttegravarna ” med Marvel Studios president Kevin Feige i så många år, och att gå igenom resor med varje Iron Man- regissör. Han fortsätter också med att berömma regissörerna Jon Favreau, Shane Black och Russo Brothers, som var och en gjorde Downey Jr.s tid i MCU minnesvärd, och som hjälpte honom att omfamna Tony Stark från början till slut. Läs Downey Jr.s fullständiga kommentar nedan:

Vad saknar jag mest? Att vara i skyttegravarna med Kevin Feige hela tiden; början, med Jon Favreau, det är som en vacker dröm nu; i mitten, med Shane Black på Iron Man 3, hade vi precis haft Exton och skjutit det mestadels i Wilmington NC. Det var idylliskt och omstörtande. Och The End, när jag insåg att jag hade fått så många nära vänner i MCU-rollen, och Russo Brothers hjälpte mig att omfamna Tonys båge.

Robert Downey Jr.s Marvel-arv förblir starkt

Även om Marvel-fans var förkrossade över att se Tony dö i Avengers: Endgame, har Downey Jr. flera gånger tidigare reflekterat över hur givande att spela karaktären och hur han kände att han visste när han skulle sluta. Downey Jr. sa att han hade ” en otrolig 10-årig löpning som var kreativt tillfredsställande ”, men att han var ” klar ” med Marvel-filmer. Ungefär som Tony i Avengers: Endgame har Downey Jr. sagt att han vill fokusera mer på sin familj och sitt filantropiska arbete, och att det var en bra tid för honom att lämna franchisen i händerna på nästa generations hjältar.

Trots Downey Jr.s avgång är hans arv i Marvel fortfarande starkt. Medan andra MCU-hjältar har efterträdare, som att Steve Rogers överlämnade Captain Americas sköld till Sam Wilson, fanns det ingen omedelbar ersättning för Iron Man förrän Black Panther: Wakanda Forever introducerade Ironheart. Dominique Thorne, som spelar Ironheart, sa att Downey Jr. uppmuntrade henne att se till att Riri Williams ” är och bör alltid vara hennes egen person, hennes egen grej. ” Medan Ironheart är den andliga efterträdaren till Iron Man, ser Downey Jr. Thorne skapar ett eget arv, snarare än att följa direkt i hans fotspår.

Skulle Downey Jr någonsin kunna återvända till MCU?

Även om Downey Jr. har sagt att hans Marvel-dagar är klara, betyder det inte att han inte kommer att återvända till MCU vid ett senare tillfälle. Med Marvel som rullade tillbaka skådespelarna från sin genrepensionering för de senaste filmerna, som med Tobey Maguire och Andrew Garfield i Spider-Man: No Way Home och Patrick Stewart i Doctor Strange in the Multiverse of Madness, har MCU bevisat att allt är möjligt. Även om det också har förekommit en del spekulationer om att eventuellt återskapa Tony Stark i framtida Marvel-filmer, har fansen röstmässigt förkastat idén och sagt att Robert Downey Jr. är en alltför viktig del av Marvel Cinematic Universe för att ersätta den.

Lämna ett svar