Ett extremt sällsynt Minecraft- frö som genererar en mycket destruktiv sjö har nyligen upptäckts. Minecrafts procedurgenererade världar är bara en aspekt av Mojangs älskade sandlådetitel. På grund av spelets otaliga seed-möjligheter kan spelare ofta hitta konstiga saker inom blockiga världar, med vissa händelser som är mycket sällsynta än andra.

Sedan 2011 har Minecraft- fans letat efter det bästa Minecraft- fröet någonsin, med lekplatser och resurser som skapar eller bryter specifika frön. Nu har Minecrafts utvecklingsteam Stardust Labs upptäckt ett frö som bara förekommer en gång på var 5:e miljon världar och innehåller en världsförödande sjö mycket nära att leka, enligt GamesRadar. I fröet gjorde systemet som skapar sjöar en som var så djup som Minecrafts världsgenererande förmågor börjar gå sönder. Sjunkhålet som skapats innehåller vad som verkar vara en helt annan värld på botten. Stardust Labs upptäckte överraskande ett ännu större och mer sällsynt frö som innehöll en hel by i ett liknande slukhål, bara några dagar efter det första.

Minecrafts fel är lika fascinerande som resten av spelet

Att upptäcka en på fem miljoner frön på en dag och en på 500 miljoner frön några dagar senare är mycket tur, och Minecraft- fans i svaren delade med sig av sin spänning och sina egna erfarenheter av dessa enorma sänkhålssjöar. Den senaste tidens kontroversiella Minecraft Mob Vote orsakade viss splittring bland fans av spelet, men en slående upptäckt som denna verkar ha förenat många fans i nyfikenhetens anda. Programmet som genererade dessa alltförtärande sjöar är bara en liten del av allt som ingår i Minecrafts världsgeneration, och det är spännande för fans att se vad som är möjligt enbart i grundspelet.

Med tanke på spelets storlek och omfattning är det bara naturligt att det skulle dyka upp fel här och där. Lyckligtvis tenderar Minecraft att ha mer än sin beskärda del av underhållande och ibland till och med fördelaktiga fel. Förra året, till exempel, kunde en spelare använda en Minecraft -portalfel för att skapa oändliga fläskkotletter, vilket säkerställer en gränslös källa till mat för sina äventyr. Även om ett kolossalt hål i själva verkligheten skulle vara ett allvarligt problem i många andra spel, passar det till Minecrafts utforskningsteman att dess spelare istället behandlar det som en anmärkningsvärd upptäckt.

Med så många möjligheter enbart i grundspelet, tillsammans med alla skapelser och mods som Minecrafts community har skapat under det senaste decenniet, är det inte konstigt att Minecraft har varit populärt i så många år. Även om hypen kring den blockiga överlevnadstiteln ofta stiger och faller, spelar och skapar miljontals spelare fortfarande aktivt varje dag. Från frön som innehåller sjöar som fullständigt bryter ner världsgenerationen till fangjorda flerspelarlägen och det nyligen skapade av ett enormt Minecraft Civil War-bygge som bevarar historia, det kommer att bli intressant att se vad mer som väntar Minecraft.

Lämna ett svar