Efter nästan 9 år sedan den ursprungliga serien tog slut, återvänder LEGO till Sagan om ringens värld genom att avslöja en mycket detaljerad, storskalig samlarfokuserad modell av Elvens helgedom Rivendell. Uppsättningen är inspirerad av Peter Jacksons trilogi av filmer som anpassade JRR Tolkiens verk. LEGO hade ursprungligen licensen att producera Sagan om ringen-varor från 2012 till 2014, vilket skapade mycket önskvärda uppsättningar av platser inklusive Mines of Moria, Black Gate of Mordor och Tower of Orthanc.

Som rapporterats av IGN, har LEGO återvänt till Sagan om ringens värld med det senaste av deras mycket detaljerade, samlarorienterade LEGO-set med en storskalig konstruktion av Elvens helgedom Rivendell.

11 bilder

Bygget kommer att släppas den 8 mars till ett pris av 499,99 USD och bygger främst på händelser som sågs i Sagan om ringen: Ringens gemenskap, med Frodos rum, Elronds råd och sockeln där skärvorna av Narsil lagras. Vid sidan av 15 detaljerade minifigurer av Fellowship, Bilbo, Elrond, Arwen och två alver, innehåller uppsättningen ett antal påskägg, som Bilbos mithril-ringbrynja och målningar av Midgårds historia.

Framtiden för Sagan om ringen-franchisen förklaras

Medan franchisen har varit vilande i ett antal år efter avslutningen av The Hobbit-trilogin, har The Lord of the Rings gjort en otrolig återgång till framträdande plats 2022. Serien gjorde sin tv-debut med The Lord of The Rings: The Rings of Power, Prime Videos mycket dyra streamingserie som skildrar skapandet av titulära ringar och Saurons framväxt. Efter säsong 1 debuterade i september 2022 bekräftades säsong 2 vara under utveckling med en säsong på 8 avsnitt.

Bortom The Rings of Power är dock framtiden för The Lord of the Rings-serien mindre säker utöver en handfull videospelsrelaterade projekt, inklusive Lord of the Rings Online och Daedalic Entertainments The Lord of the Rings: Gollum. I augusti 2022 förvärvades de fullständiga franchiserättigheterna till både Sagan om ringen och Hobbiten av Embracer Group AB, där företaget retade potentiella filmer fokuserade på enskilda karaktärer som Gandalf. Som sådan, med franchisens varaktiga popularitet, kan nya projekt bli grönt under Embracer AB:s ledning.

LEGO har en lång historia av att översätta popkulturens mest ikoniska berättelser till plastklossar, från Star Wars till Marvel Cinematic Universe. För många hängivna LEGO-byggare är den ursprungliga Sagan om ringen-linjen en av företagets mest minnesvärda rader, på grund av de otroligt detaljerade figurerna och roliga byggen. Med de kommande Rivendell-samlarna som perfekt fångar en av trilogins huvudplatser, kanske många hoppas Sagan om Ringen har en lovande framtid för byggen baserade på Tolkiens fantasyverk.

Lämna ett svar