Boy Meets World- skådespelaren Blake Sennett har avslöjat varför han slutade agera och hur en nära-döden-upplevelse ingick i hans beslut. Komediserien sändes på ABC i sju säsonger fram till 2000 och följde Cory Matthews (Ben Savage) och hans vänner och familj när han går från barndom till vuxen ålder. Serien spelade Savage, Rider Strong, William Daniels, Will Friedle, Betsey Randle och Danielle Fishel, bland många andra i dess ensemblebesättning. Blake Sennett, som spelade Joey i serien, gick ursprungligen under namnen Blake Soper och Blake Swendson som skådespelare, men krediteras i sina senaste musikaliska verk som Blake Sennett.

I en diskussion om Pod Meets World d, som arrangeras av Boy Meet World-skådespelarna Friedle, Fishel och Strong, avslöjade Sennett att han slutade agera efter att ha nästan dött av en överdos av substanser. Skådespelaren som blev musiker sa att substansproblem var närvarande för honom under hans tid som skådespelare, men han gjorde ingen förändring förrän hans nära-döden-upplevelse. Sennett har sedan dess blivit en skicklig musiker och publicerat fyra album och många EP:s och singlar. Se vad Sennett sa om sin ledighet från skådespeleriet och hans resa nedan:

Under min tid som skådespelare tror jag att jag kämpade med en del substansgrejer. Det där kom till sin spets, låt oss säga, och… Tja, fan. Jag dog nästan. Så jag blev liksom väckt till liv igen. Efter det här kom jag, så att säga, till nästa dag och sa: ”Ja, jag måste komma på något annat.” Jag kunde, med hjälp av saker som står till vårt förfogande nu för tiden, jag kunde få hjälp. Med den där nära-döden-grejen, speciellt vid – åtminstone så såg jag det på den tiden – din egen hand, tror jag att jag kände att en omvärdering var på sin plats. Jag var som ”Du vet, jag älskar att skådespeleri”, och på den tiden älskade jag musik. Det var allt jag tänkte på. Det var allt jag ville göra. Jag bestämde mig för att om jag skulle agera och göra musik samtidigt så skulle jag inte lyckas med musik. Det skulle bara inte hända. Oavsett om det är att veta att skyddsnätet fanns där eller att inte ha tillräckligt med fokus. Jag kan vara ganska besatt i mitt arbete, så jag bestämde mig för att jag bara skulle göra det.

Where The Boy Meets World Cast är nu

Boy Meets World är en av 1990-talets mest resonansfulla program för många på grund av sin kom-of-age sitcom-historia. Efter att ha avslutats år 2000 gick showens många skådespelare skilda vägar för nästa steg i karriären. Sennetts berättelse är inspirerande, eftersom han vände på sitt liv och hittade en ny väg för sitt uttryck. Seriestjärnorna Friedle, Fishel och Strong har skapat ett utrymme för diskussion om showen genom Pod Meets World, och de har haft många Boy Meets World-skådespelare på tidigare för att diskutera sina liv sedan showens slut och vad som har hänt ungefär 20 år senare.

Tillsammans med Strong var Cory Matthews och Topanga Lawrence-skådespelarna Savage och Fishel båda involverade i Boy Meets World-spinoff-serien Girl Meets World, som stjärnor, producenter och regissörer under hela spelperioden på Disney Channel. Friedle har blivit en produktiv animerad röstskådespelare, som uttrycker Batman i alla tre säsongerna av Batman Beyond, Ron Stoppable i Disneys Kim Possible och olika DC-huvudkaraktärer och bakgrundsröster. Daniels fortsatte med att framträda i King of Queens, The Closer, Boston Legal och Grey’s Anatomy och återupptog sin roll som George Feeney i Girl Meets World.

Liksom många nya tv-serier från den tiden kommer pojken möter världens skådespelare för alltid att bli ihågkommen för sina roller. Med tillägget av Pod Meets World kan lyssnarna njuta av att få ytterligare insikter i skådespelarna och upplevelsen av att filma programmet. Det har gått mer än 20 år sedan Boy Meets World tog sitt slut, och delvis tack vare dess framgångsrika Girl Meet World-uppföljarserie har dess relevans i populärkulturen bestått.

Lämna ett svar