Varning: Den här artikeln innehåller spoilers för Teen Wolf: The Movie.

Teen Wolf: The Movie löser många lösa trådar från sin moderserie, men ger Derek Hall en sorglig final – och upplägget för att avsluta hans öde desto mer tragiskt. Även om den överhängande rädslan för ett nytt hot lurar runt Beacon Hills i Teen Wolf: The Movie, samlas många älskade huvudkaraktärer från originalserien för en efterlängtad återförening. Efter att ha gjort några korta framträdanden sedan Teen Wolfs säsong 4, ansluter Tyler Hoechlins Derek Hall också till filmens lista, och denna gång som en fadersfigur till en ung varulv som heter Eli.

Tyvärr slutar det som verkar vara början på en ny båge för Derek Hale lite för tidigt på en förödande ton. I en höginsatskamp mot Teen Wolf: The Movies övergripande skurk, Nogitsune, offrar Derek sitt liv för att rädda dagen. Innan filmens krediter börjar rulla ser folket i Beacon Hills en ljusare framtid framför sig. Det är dock en bitterljuv stängning för Scott och hans besättning eftersom de förlorar varulven som utlöste deras övernaturliga resa. Föga överraskande, även för publiken, har Derek Hales plötsliga avhopp från Teen Wolf-serien inte varit mindre förödande.

Tittarna såg inte att Derek Hales Teen Wolf-film slutade komma

På grund av Teen Wolf: The Movies marknadsföring var det svårt att inte anta att den skulle leverera en mycket välförtjänt optimistisk upplösning för karaktärerna. Eftersom Tyler Hoechlins Teen Wolf-karaktär, Derek, gjorde många uppoffringar i serien, verkade han förtjäna ett lyckligt slut mer än någon annan. Teen Wolf-filmens öppningsscene befäster denna idé genom att visa hur Dereks liv har förbättrats avsevärt, och han omfamnar faderskapet genom att hjälpa sin son att förverkliga sin sanna potential som varulv. Teen Wolf-filmen vänder dock detta när ögonblick efter att Dereks son förvandlas till en fullfjädrad tonårsvarg, brinner Derek i en eld. Hans offer är heroiskt men oerhört oväntat.

Dereks död är också hjärtskärande eftersom den visar att många framstående karaktärer från Teen Wolf-serien har lämnat, och det kommer aldrig att bli sig likt igen. Även om Teen Wolf: The Movie tar tillbaka Crystal Reeds Allison, är Dereks Teen Wolf-filmdöd en påminnelse om att om franchisen går längre, kommer tittarna inte att se många karaktärer som gjorde Teen Wolf så otrolig från början. Dereks sista gest att vila sin sons ansvar på Scotts axlar lämnar utrymme för nya berättelser, men lämnar också ett gapande hål i hjärtat på många tittare som följde Dereks livfulla resa.

Dereks bakgrundshistoria gör att hans tonårsvargfilm slutar ännu sorgligare

Dereks död är svår att svälja eftersom det ger en hel dyster cirkel till hans Teen Wolf-historia. Som hans bakgrund avslöjar förlorade han nästan hela sin familj i en husbrand sex år före Teen Wolfs premiär och blev sorgslagen av skulden att vara en överlevande. Han kanaliserade sitt trauma och smärta genom våld under lång tid, och använde till och med rädsla som ett verktyg för att träna Scott i Teen Wolf säsong 1. Men han gick gradvis igenom en övergångsrit som hjälpte honom att förstå hans sanna syfte som varulv. Som ett resultat blev han en mer medkännande vägledande kraft för Scott och hans flock.

Med tanke på hur han lär sig att förlåta sig själv och kommer över Hale House Fire i slutet av Teen Wolf-serien, verkar det orättvist att det som dödar hans familj och orsakar honom så mycket smärta så småningom tar hans liv också. För att inte tala om, det återupptar traumaslingan där hans son, Eli, bär sorgen över att förlora sin far som han gjorde. Men på den positiva sidan, i Teen Wolf: The Movies slutögonblick, bevisar Derek Hale sin storhet genom sitt lidande och uttrycker sin faderliga kärlek genom sitt offer.

Lämna ett svar