Flash -säsong 10 skulle ha lönat sig för Arrowverse’s Crisis on Infinite Earths Justice League-tease, avslöjar showrunner Eric Wallace. Flash säsong 9 kommer att avsluta DC-serien, med huvudstjärnan Grant Gustin som går tillbaka för en sista 13-avsnittskörning. Men det fanns en gång planer på att The Flash skulle fortsätta med en säsong 10, som skulle ha innehållit ett par enorma crossover-evenemang och den fullt realiserade Arrowverse Justice League.

När han pratade med The Nerds of Color avslöjade Wallace sina ursprungliga banbrytande planer för The Flashs slut. Om DC-serien inte hade stängts av vid säsong 9, skulle The Flash ha presenterat Arrowverse Justice League som kämpar mot Despero. Showen hade också planer på att anpassa det ikoniska DC Comics-evenemanget The Blackest Night och att presentera en original crossover som heter The Forever War. Läs hans citat nedan:

Jag ville göra en fullständig crossover med så många karaktärer som möjligt. The Blackest Night story som vi började antyda förra året med Diggle and the box. Så ja, jag blir lite irriterad över att vi inte kommer att göra det. Jag ville ta med Despero med hans utomjordiska vänner och ha en full invasion av utomjordingar. Det skulle ha inneburit att Justice League i Hall of Justice kom in och hjälpte Barry.

Flash-säsong 10 avbrutna berättelseplaner förklaras

Som avslöjat av The Flashs showrunner var det tre stora evenemang planerade för att avsluta superhjälteserien. Blixten som betalade ut Arrowverse’s Crisis on Infinite Earths Justice League-tease skulle ha gett franchisen mer stängning, och det är konstigt att se att det mest genomtänkta DC-universumet fram till denna punkt inte kommer att kunna fullföljas. Introduktionen av Flash’s Armageddon-evenemang av Despero skulle också ha varit viktig, eftersom skurken skulle återvända för att bli fiende till Arrowverse Justice League-återföreningen.

Move Over Batman: The True Story Of DC's Arrowverse

Tyvärr kommer Arrowverse Justice League inte att slå sig samman för att bekämpa en utomjordisk invasion i The Flash säsong 9. Det betyder dock inte att älskade karaktärer från Arrowverse kommer att vara frånvarande från säsongen. Flash kommer att innehålla återkomsten av flera karaktärer, som Stephen Amells Oliver Queen, Keiynan Lonsdales Wally West och David Ramseys John Diggle. Det sistnämnda skulle ha varit en viktig del av The Flashs ursprungliga säsong 10-planer, med programmet tänkt att utforska Diggles Green Lantern-berättelse ordentligt, genom en anpassning av det ikoniska DC Comics-evenemanget The Blackest Night.

En annan intressant händelse lades ner vid sidan av The Flashs spännande säsong 10-planer, en original crossover-historia som heter The Forever War. Enligt Wallace skulle det ha varit The Flashs säsong 10-öppnare, inklusive så många Arrowverse-hjältar som möjligt. Alla dessa berättelser planerades till en början av showrunner för de 40 avsnitten som skulle ha utgjort The Flash säsongerna 9 och 10, men var tvungna att bli konserverade på grund av att showen behövde avsluta Barrys 9-säsongshistoria ordentligt i en enda 13- avsnitt körs. Även om den ursprungliga The Flash- planen aldrig kommer att förverkligas, verkade åtminstone tillkännagivandet av DCU Lanterns-serien antyda en möjlig anpassning av The Blackest Night.

Lämna ett svar