Star Trek: Picard säsong 3 introducerar döttrarna till Lt. Commander Geordi La Forge (LeVar Burton), och varje dotter representerar de två roller han hade ombord på Enterprise i Star Trek: The Next Generation. Showrunner Terry Matalas har sagt att Picard säsong 3 handlar om att ge TNG-teamet en passande utsändning som lämnas över till Star Treks nästa generation. Geordis döttrar Fänrik Sidney La Forge (Ashlei Sharpe Chestnut) och Fänrik Alandra La Forge (Mica Burton) kommer att vara nyckeln till den överlämningen.

Geordis döttrar presenterades i TNG:s final, där en pensionerad amiral Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) frågade om hans före detta ingenjörs barn. Även om den interaktionen ägde rum i en avbruten alternativ framtid, har Picard säsong 3 nu bekräftat namnen på Sidney och Alandra i det främsta Star Trek-universumet. Det återstår att se om deras mamma, som antytts i TNG, är vetenskapsmannen Dr. Leah Brahms (Susan Gibney.) Samtidigt som han bekräftar att Leah skulle riskera att återbesöka ett kontroversiellt ögonblick i Geordis TNG-båge, är hans två döttrar Sidney och Alandra en perfekt hyllning till honom och hans dubbla roller ombord på Enterprise.

Hur Sidney och Alandra La Forge hedrar Geordis roller

I Picard säsong 3 är fänrik Sidney La Forge medlem av den nya USS Titan-A-brobesättningen, som leds av Jean-Luc och kapten William T Riker (Jonathan Frakes.) Sidney är Titans rorsman, ansvarig för att flyga, snarare än att fixa fartyget. Men det var precis här Geordi började sin TNG-resa, och tjänstgjorde tillsammans med Lieutenant Commander Data (Brent Spiner) vid rodret för USS Enterprise-D under hela säsong 1. Sidney följer därför i sin fars fotspår genom att bemanna rodret för Picard och Riker på Titan.

Star Trek: Picard | Season 3 Official Trailer | Paramount+

Sidneys syster Alandra kommer också att dyka upp i Picard säsong 3, mer tydligt följa i fotspåren av den berömda Enterprise-ingenjören. La Forge är mer känd för sin ingenjörsskicklighet, snarare än sina förmågor som pilot. Detta beror på att Geordi blev befordrad i TNG säsong 2 och fick positionen som chefsingenjör, en roll där han stannade under resten av TNG och de efterföljande filmerna. Precis som sin far är Alandra mer intresserad av att bygga fartyg än hon är av att flyga dem, och det ska bli intressant att se vad familjen La Forge är för dynamiken när de förs samman av Picards uppdrag.

Vem Sidney och Alandras mamma kan vara

I den ursprungliga TNG-finalen hänvisas till Geordis barns mamma som ”Leah”. Det är möjligt att detta var en referens till Dr Leah Brahms, som Geordi var förälskad i i TNG. Det var en konstig touch, med tanke på hur förskräckt den verkliga Brahms var när hon insåg att Geordi tidigare hade inlett ett romantiskt förhållande med sitt hologram. Även om de två slutade arbeta tillsammans för att hindra Enterprise från att förstöras av en rymdfödd varelse, verkade det som att vänskap snarare än romantik stod på korten efteråt.

Mamman till Geordis döttrar i Picard skulle mycket lätt kunna vara en ny karaktär, eftersom över två decennier gick mellan slutet av den sista TNG-filmen och händelserna i Star Trek: Picard säsong 3. Geordi var aldrig särskilt säker när det kom till romantik, men det finns en annan potentiell mamma i hans TNG-förflutna. Star Trek: Lower Decks återintroducerade kapten Sonya Gomez (Lycia Naff) till Trek canon i säsong 2. Gomez var ursprungligen tänkt som ett kärleksintresse för Geordi i Star Trek: The Next Generation tills handlingen övergavs. Kanske kunde de två karaktärerna äntligen fortsätta ett liv tillsammans, med två döttrar som skulle växa upp och bli hängivna Starfleet-officerare som sina föräldrar.

Lämna ett svar