Pokémon Horizons’ End Theme sätter en twist på PokéRaps

Istället för att försöka lista alla 1 000+ Pokémon i sångform, beslutar det nya sluttemat för Horizons (med titeln ”Rising Volt Tacklers Slap (Friede Version)”) att fokusera på specifika arter av Pokémon, som alla har en viss likhet mellan dem. Den första versen går igenom Pokémon med ”don” i deras (japanska) namn, inklusive Scarlet och Violets nya legendarer, Miraidon och Koraidon. Det går sedan igenom dem igen, med huvudpersonen Liko som försöker upprepa namnen. Den andra versen fokuserar på Pokémon med regionala varianter, som Rattata och Darumaka, denna gång förlitar sig på Pokémons nya coola professor Friede för att gå igenom namnen. I slutet av avsnitt 2 användes öppningstemat som sluttema, så detta markerar den första sändningen av det riktiga sluttemat.

Användningen av ”Friede Version” antyder att det kan finnas flera varianter av låten, möjligen med fokus på olika Pokémon eller med olika karaktärer, även om det återstår att bekräfta. Tyvärr, eftersom låten förlitar sig mycket på japanska namn, är det osannolikt att den någonsin kommer att översättas; i stället ersätts öppnings- och slutteman för Pokémon vanligtvis direkt vid lokalisering, och det finns ingen garanti för att den skulle ersättas av en annan PokéRap-liknande låt. Ändå kommer det japanska sluttemat troligen att finnas tillgängligt på platser som Youtube för alla engelsktalande fans som vill lyssna på det.

Även om det inte exakt är den uppdaterade PokéRap som vissa fans kanske hoppas på, är det nya sluttemat ganska catchy, och det har lite av den attityd som den ursprungliga PokéRap var känd för. Än en gång har Pokémon Horizons kallat tillbaka till seriens början på ett subtilt sätt och betonat att detta verkligen är en fräsch, ny Pokémon-start samtidigt som den hedrar det som kom innan.Lämna ett svar