Stjärnan av

Stjärnan i The Mandalorian säsong 3, Katee Sackhoff, har pratat om podden The Big Thing avslöjat varför dessa teorier kring Axe inte hade någon merit baserat på säsong 2-finalen av programmet:

”Yxa, du vet, vi vet att han skulle dö förra året… det var det som ingen kunde prata om. Som, det var det här ögonblicket där han gillar att offra sig själv i det avsnittet [The Mandalorians säsong 2 final]… och han gjorde det, vi spelade in det och de var som att det måste vara Din.”

Detta betyder att teorierna om att Axe förrådde Mandalorianerna alltid var omöjliga, eftersom hans The Mandalorian säsong 3-berättelse rekonstruerades efter att ha bytt säsong 2. Denna information från Sackhoff påverkar också massivt The Mandalorian säsong 2, och andra teorier kring Axe från när programmets andra säsong sändes.

Axe Woves dog ursprungligen i The Mandalorian säsong 2

Sackhoffs kommentarer visade att Axe från början var tänkt att dödas i The Mandalorian säsong 2. Denna plan innebar att besättningen på The Mandalorian säsong 2, avsnitt 8 sköt Axes dödsscen, som avslöjats av Sackhoff. Detta länkar till frågor efter The Mandalorian säsong 2, med många fans som undrar varför Axe inte var i finalen. Strax efter släppet av The Mandalorian säsong 2, avsnitt 8, sa Sackhoff att det finns en anledning till varför han inte var där, hon kunde bara inte prata om varför, nu avslöjat att vara Axes död.

Men skaparna av The Mandalorian tyckte att scenen borde ha varit Dins, och klippte därefter bort Axe från The Mandalorian säsong 2:s final helt och hållet. Scenen i fråga kommer troligen när Gideon försöker skjuta Grogu, och Din hoppar framför honom. Baserat på Sackhoffs kommentarer är det troligt att detta ursprungligen var tänkt att vara Axe, som dödas i sina försök att rädda ynglingen. Showrunners bestämde sig då för att detta skulle vara Din, vilket lämnade Axes historia öppen för vad som sågs i The Mandalorian säsong 3.Lämna ett svar