Den sista delen av James Gunns MCU-trilogi,

Volsiz pratade med Maria Bakalova om att spela Cosmo i Guardians of the Galaxy Vol. 3. Hon berättade hur det hjälpte henne att lära sig och växa som skådespelare genom att hålla fast vid Gunn under inspelningen. Bakalova diskuterade också auditionprocessen för Cosmo och vad hon tror är hemligheten bakom Gunns förmåga att få publik att bli kär i mindre kända karaktärer.

Maria Bakalova på Guardians of the Galaxy Vol. 3

Volsiz: Grattis till Cosmo i Guardians of the Galaxy Vol. 3. Fenomenal roll och fantastiskt jobb som James Gunn gjorde för att boka Guardians of the Galaxy-serien. Kan du prata med mig om att samarbeta med James Gunn för att skapa Cosmo i Holiday Special och i Guardians 3?

Maria Bakalova: Tack så mycket. Det är en ära för mig att få vara en del av den här filmen; att vara en del av Marvel Cinematic Universe och familjen till alla dessa människor. Inte bara på skärmen utan i verkligheten känns de som en familj. Och jag kände att jag var en del av den här familjen trots att jag kom 10 år senare. Men det har bara varit exceptionellt tillfredsställande och fladdrande och välkomnande till en punkt att jag fortfarande nyper mig själv, ”Är det verkligen på riktigt?”

Men att arbeta med James och vara runt honom [var fantastiskt], bara att dammsuga allt han säger och lyssna på honom och skapa karaktären tillsammans eftersom han är extremt intelligent. Han är ett vandrande geni för guds skull. Men inte nog med det, han är öppen för oss att diskutera idéer med honom och att samarbeta och utveckla det ännu mer och prova saker, bara improvisera.

Funkar det så funkar det, funkar det inte går vi vidare. Och vi jobbade ihop. Jag minns den andra audition eller tredje audition som jag gjorde, det var första gången jag fick träffa honom personligen och provade konstiga olika saker, saker som är överdrivna, för i slutet av dagen är det en animerad karaktär. och hon är en hund. Och vi har sett hundar över hela världen, hur exalterade de är, hur mycket mer energi de har och hur mycket mer lekfullhet de har. Så vi pratade om dessa saker.

För mig är det viktigaste ögonen på varje enskild varelse. Och vi har sett valpögon, vi ser dem över hela världen. Deras gnistrar, de är hängivna, de är kärlek och lojalitet också. Så vi pratade mycket. Och vi hade en hund på set som heter Slade, som vi använde som referens för vår Cosmo.

Varje gång när jag tänkte på, ”gör jag det rätt? Ska jag påminna mig själv?” Han visade mig Slade. Han är en tränad hund, och han är perfekt disciplinerad, men varje gång du går och klappar honom, om det är i scenen, förändras ögonen på något sätt och börjar bli blankare och glänsare.

Jag lärde mig mycket av James och arbetade med det här och bara upplevde tanken på att öppna mitt sinne mer och komma ihåg hur det är att vara ett barn och att kunna föreställa sig och våga leka på marken, bli smutsig. Du har åtminstone inte dina föräldrar som skriker åt dig, ”Nej, smutsa inte ner din klänning.” Nu kan du göra det. Så det har bara varit den bästa upplevelsen i mitt liv.

Min pappa har en Golden Retriever, så jag kopplade lite till Cosmo. På setet gjorde du mo-capen för Cosmo, men när du inte gjorde det var du med James Gunn i stort sett hela tiden. Hur hjälpte den erfarenheten dig att växa som skådespelare?

Maria Bakalova: Mycket. Jag började skådespelare när jag var 12, och jag gick i gymnasiet, högskolan, universitetet. Efter universitetet, massor av teater, scenskådespeleri och väldigt mycket oberoende bio. Dogme 95 Manifesto har varit höjdpunkten i mitt liv innan allt det här galet med Borat och allt. Och jag har massor av lärare i mitt liv, men de riktiga är bokstavligen James Gunn och Sacha. Och att kunna se och känna, hur är det, vad som faktiskt händer bakom kulisserna. För vi ser alla produkten.

Vi har alla sett Marvel-filmer, Guardians of the Galaxy, vilket har varit anledningen till att jag blev ett Marvel-fan, den första. Men vi vet inte hur det här fungerar tillsammans eftersom det finns så många människor, alla som arbetar tillsammans, och hur uppnår du det här att tänka på samma sätt, att arbeta på samma sätt.

Det är en väloljad maskin, och det är han som är anledningen till att det händer, han och Kevin Feige, som har förändrat historien för guds skull, och han är bara en väldigt bra människa. Den bästa personen jag har träffat i mitt liv. Allt han gör gör han artigt, generöst och med ett leende på läpparna på ett sätt som får dig att le också. Uppskatta ditt arbete och vet att det kommer att vara värdigt.

Det är viktigt att vara en bra människa. Det är viktigt att vara en trevlig kille på riktigt, för om du är det kanske du kommer att förändra någons dåliga dag till något bra. Och lite i taget kommer du att förändra världen. Det kanske låter idealistiskt, men det är sant.

Han är hängiven. Han har gjort absolut allt. Du ser att han ritar varenda bild, du ser att han skriver allt på papper. Du ser att han har så många fler omskrivningar på manuset. Samtidigt improviserar han. Han övervakar håret och sminket med så många varelser, och han går dit och ser varenda en av dem, varenda kostym, varenda hårnål än redigeringen, musiken, soundtracket.

Vi har alla varit besatta av soundtracket från de två föregående filmerna. Med den här är jag ganska säker på att vi också kommer att bli det. Så det är bara en dedikation och kärlek han har. Jag hoppas att jag har det i mig, och jag hoppas att jag utvecklar det mer för han är definitivt en förebild.

James Gunn är en fenomenal regissör, ​​men han är också en otrolig författare. Han vet hur man verkligen fångar dynamiken i familjen och även hittade familjen. Vad tror du är hemligheten bakom James Gunns förmåga att få dig att bry dig om dessa mindre kända karaktärer i MCU?

Maria Bakalova: Tja, jag har alltid uppskattat och beundrat människor, kreatörer, författare, artister som tar berättelsen om underdogen, den missanpassade, och följer den eftersom vi alla har gott och ont i oss själva. Vi har alla svart och vitt. Det är bara de två sidorna av myntet. Och när du till exempel underskattar någon, så har så många människor underskattat mig eftersom jag kommer från Östeuropa, en helt okänd region i världen, Bulgarien, och de vet inte så mycket. Men grejen är att saker och ting är mycket mer skiktade.

Och James vet hur man utvecklar lager på ett sätt som man både kan kritisera, men mest empati [med] alla dessa karaktärer och lära känna dem, deras berättelser och få en känsla av dem. Känn för dem. Rota för dem. För nu i den här sista delen kommer vi att följa berättelsen om en av karaktärerna djupare och relationen mellan honom och en annan karaktär, och hur de hänger ihop.

Jag försöker vara organiserad och inte spoilers, men det är intressant. Och han är extremt smart på ett sätt att göra det, på ett sätt att utveckla det, på ett sätt att uttrycka det på rätt sätt och även den jävla dialogen. Han är geni eftersom du hör dem, och du litar på dem. Och det är något som är en av de bästa sakerna i Guardians. Och i varje film han gör känns det verkligt. Det är verkligt. Det låter verkligt.

Vad överraskade dig mest med att arbeta med detta Guardians-team, och vad kommer du att ta med dig från arbetet med Guardians till dina framtida projekt?

Maria Bakalova: Jag har varit ett fan av dem alla i hela mitt liv eftersom de bara är [några] av de bästa skådespelarna i världen, förmodligen de bästa skådespelarna i världen. Du har Chris Pratt, Zoe Saldaña, Karen Gillan, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper för guds skull, Sean Gunn, Pom Klementieff. De är exceptionella.

De är så duktiga, och de är så stora, som de borde vara på grund av det arbete de har lagt ner. Varenda en av dem har varit en av de [mest] jordade människor som jag har träffat och goda människor, generösa människor, välkomnade mig och fick mig att känna att jag inte borde vara rädd. Jag har alltid den här känslan av att jag kanske inte passar. Jag är den nyaste.

Jag vill inte göra dem besvikna. Och varenda en av dem fick mig att känna att jag är hemma, jag hör hemma där och jag är en del av deras familj. Så det är nog den lärdomen jag tar av alla här, att man bara måste vara bra. Du måste vara en trevlig person. Och sedan om du har en bra process, kommer resultatet att följa. Det kommer att få det resultatet eftersom du har haft roligt, du njöt av det och du har varit runt dina vänner. Inte med dina kollegor som du inte riktigt pratar med.

Om Guardians of the Galaxy Vol. 3

I det sista kapitlet av trilogin anpassar sig Guardians of the Galaxy till livet på Knowhere medan Peter Quill fortfarande tjatar om förlusten av Gamora. När ett nytt hot från Rockets förflutna dyker upp igen samlar Peter Guardians för att rädda en av sina egna och återigen skydda universum. Men ett misslyckande kan innebära slutet för Guardians of the Galaxy.

Kolla in våra andra Guardians of the Galaxy Vol. 3 intervjuer här:

 • James Gunn och Chris Pratt
 • Karen Gillan och Pom Klementieff
 • Chukwudi Iwuji och Will Poulter
 • Sean Gunn
 • Nathan Fillion

Viktiga releasedatum


 • Guardians of the Galaxy Vol. 3

  Utgivningsdatum:

  2023-05-05


 • Marvels

  Utgivningsdatum:

  2023-11-10


 • Captain America: New World Order

  Utgivningsdatum:

  2024-05-03


 • Marvel’s Thunderbolts

  Utgivningsdatum:

  2024-07-26


 • Blade 2024

  Utgivningsdatum:

  2024-09-06


 • Deadpool 3

  Utgivningsdatum:

  2024-11-08


 • Marvels fantastiska fyra

  Utgivningsdatum:

  2025-02-14


 • Avengers: Kangdynastin

  Utgivningsdatum:

  2025-05-02


 • Avengers: Secret Wars

  Utgivningsdatum:

  2026-05-01Lämna ett svar