Den nya

Pokémon Horizons omfamnar äntligen modern teknik

I avsnitt 4 av Pokémon Horizons visas Roy sitta i skogen med sin Rotom-telefon (eller surfplatta, allt efter omständigheterna) och prata med några vänner. Dessa är dock inte bara vänner på ett tillfälligt samtal; det visar sig att Roy och de andra faktiskt väntar på att deras distanskurs ska börja. Roy, som bor på en avlägsen ö nära Kanto, kan mycket väl inte ha en fysisk skola som han kan gå på på ön, så att lära sig i ett virtuellt klassrum är hans enda alternativ för utbildning. Det har dock en stor fördel: när Liko och Roy börjar resa världen runt, kommer de fortfarande att kunna delta i klasser ombord på luftskeppet på exakt samma sätt.

Det är viktigt att komma ihåg att Pokémon-animens publik mestadels är barn, och många av dessa barn har precis tillbringat de senaste åren med att lära sig i virtuella klassrumsmiljöer på grund av covid-låsningar. För vissa av dem är distansundervisning i princip det enda sättet de någonsin har upplevt skolan. Dessa virtuella klassrum är bara en del av livet för barn nuförtiden, så att se det reflekteras på skärmen gör Roy omedelbart till en mer relaterbar karaktär. Det blir också snyggt av med tanken att skolan inte är viktig i Pokémonvärlden – vilket återspeglar Ashs tid på Alola Pokémon School under den eran av anime.

Allt som allt är karaktärerna som använder distansundervisning en ganska liten detalj, men det kan göra stor skillnad för barn som är fans av Pokémon och vana vid att gå i onlineskola.Lämna ett svar