Avengers: Endgame-regissörerna Anthony och Joe Russo höll nästan en nu inställd

Varför Kevin Feiges Star Wars-film inte hände

Enligt Lucasfilms president Kathleen Kennedy ”var det ingenting” om en Kevin Feige Star Wars-film. Kennedys kommentarer följde Lucasfilms panel vid Star Wars Celebration 2023, under vilken tre nya Star Wars-filmer tillkännagavs. Enligt Kennedy ställdes inte Feiges Star Wars-film in, eftersom ett sådant projekt aldrig var under utveckling. Den 7 mars 2023, en månad innan Star Wars Celebration, kom nyheten att både Feiges Star Wars-film och Patty Jenkins Rogue Squadron hade lagts på hyllan.

Lucasfilms officiella inställning till det ryktade Kevin Feige Star Wars-projektet var överraskande, eftersom filmen diskuterades öppet av författaren Michael Waldron och dåvarande Disney CCO Alan Horn. Waldron nämnde till och med att Feiges Star Wars-film inte skulle vara en uppföljare utan snarare en originell berättelse. Nu tyder Russo Brothers kommentarer på att projektet nästan hade direktörer knutna till det.

Kevin Feiges Star Wars-film var sannolikt i de mycket tidiga utvecklingsstadierna. Inget officiellt tillkännagivande om en Star Wars-film producerad av Kevin Feige gjordes någonsin av Lucasfilm. Oavsett vilket hade det varit intressant att se Russo Brothers ta på Star Wars- universumet, särskilt i en film producerad av deras långvariga samarbetspartner Kevin Feige.Lämna ett svar