Sammanfattning

 • Kortkombinationer i
  Disney Lorcana
  kan snabbt förskjuta stridens gång, från att dela ut starka slag till att samla på sig lore.
 • Startdäck i
  Disney Lorcana
  kombinerar bläckfärger effektivt och skapar starka offensiva eller defensiva parningar för effektiva strategier.
 • Att använda specifika kortförmågor och kombinationer, som Stitch: Rock Star + Stitch: New Dog, kan leda till kostnadseffektiva spel på hög nivå.

Det första kapitlet i Disney Lorcana innehåller ett antal kraftfulla kortkombinationer, och att veta vilka laguppställningar som är bäst lämpade för en kortlek kan vara nyckeln till att vinna spel. Ett bra kort är användbart i alla spel, men en bra kombo är där saker snabbt kan bli förödande. De bästa kortkombinationerna i Disney Lorcana ändrar stridens gång på några ögonblick, från att dela ut starka slag till fiendekort i utmaningar till att samla ihop den lore som krävs för att vinna spelet.

Disney Lorcanas startdäck kombinerar bläckfärger på ett sätt som gör dem lätta att spela effektivt, och matchar bläck som har starkare offensiva egenskaper som stål till sådana med bättre stödalternativ som Sapphire. Några av de mest effektiva kombinationerna i spelet följer samma modell, medan andra har mer aggressiva eller defensiva parningar. Amethyst och Ruby kanske inte är den mest uppenbara leken som standard, men det betyder inte att de inte kan beväpnas ordentligt för en mycket effektiv strategi.

10 Stitch: New Dog + Stitch: Rock Star

Med solid styrka och viljestyrka siffror tillsammans med förmågan att generera 3 lore när du söker, tjänar Stitch: Rock Star sin kostnad på 6 på enbart grundläggande tillämplighet. Det slutar dock inte där, eftersom hans Adoring Fans-förmåga är ett utmärkt sätt att förbättra kortdragningen. Att spela ett billigt Stitch-kort som Stitch: New Dog tillåter Stitch’s Shift 4-förmåga att få honom på brädet till en lägre kostnad, vilket gör det möjligt att få ett fantastiskt högnivåkort i spel med ett bläckhus på bara fyra kort.

9 Odjuret är mitt! + Kort med utmanings-/förvisningsförmåga

Odjuret är mitt! är ett handlingskort som tvingar en vald motståndarkaraktär att utmana i nästa tur om det går. Genom att noggrant välja vilket eller vilka kort som ska utövas i samma tur som att spela The Beast is Mine!, kan motståndarkaraktärer tvingas in i utmaningar som kommer att vara till deras nackdel. De mest intressanta applikationerna kommer från att tvinga fram utmaningar med kort som vinner fördelar av att bli utmanade eller förvisade. Två andra kort i Emerald-leken som fungerar bra här är Cruella de Vil: Miserable as Usual och Mad Hatter: Gracious Host, som båda kan hjälpa till att stödja handstorleken.

8 Dr. Facilier: Agent Provocateur + Rush-kort

Dr. Facilier: Agent Provocateur är ett kraftfullt kort mot vanliga startkortskompositioner, vilket gör att karaktärer som förvisats i en utmaning kan återföras till handen tack vare förmågan Into the Shadows. Att bygga en kortlek som lägger tonvikten på kort med Rush-förmågan är det bästa sättet att göra Dr. Faciliers kraft verkligt förödande. Oavsett om du använder den kraftfulla Beast: Wolfsbane eller ett kort som Peter Pan: Freedom Fighter, kan kort med Rush som Dr. Facilier återfört till en hand användas för att omedelbart utmana igen, vilket ger snabb återhämtning från förvisning som håller en motståndare i defensiven.

7 Ariel: Spectacular Singer + Grab Your Sword

Låtar kan vara en viktig del av Disney Lorcana-kombinationer, och Ariel: Spectacular Singer har en uppsättning färdigheter orienterade kring dem. Hon kostar bara 3 bläck att distribuera och räknas som 5 för att sjunga sånger, vilket gör att hon kan ta kraftfulla låtar i spel i det tidiga spelet. Hennes musikaliska debutförmåga låter spelaren titta på de fyra översta korten i sin kortlek och välja ett sångkort om ett är bland dem. Ett bra kort att ha till hands är Grab Your Sword, som har den perfekta kostnaden för 5 och visar sig vara mer användbar i det tidiga spelet än den lika starka delen av din värld.

6 Belle: Strange But Special + Amethyst Cards

De unika förmågorna hos det legendariska Disney Lorcana-kortet Belle: Strange but Special handlar om bläckhuset. Med Läs en bok kan spelaren lägga till ett extra kort till sitt bläckhus varje tur, medan Min favoritdel! ger henne fyra extra lore när bläckhuset har tio eller fler kort i sig. Detta gör det enkelt att både bygga ett kraftfullt bläckhus och snabbt få kunskap, men snabb fyllning av bläckhus kan också tömma de tillgängliga korten i vilken hand som helst. Ametistkort hjälper till att motverka denna dränering och möjliggör mer aggressivt spel, med uppsättningen med fokus på kortdragningsförmågor som kombineras perfekt med Belle: Strange but Special i Disney Lorcana.

5 Ariel: Whoseit Collector + Item Cards

Att bygga en föremålscentrerad kortlek kan göra Ariel: Whoseit Collector till ett särskilt kraftfullt kort för sitt bläckdrag på 4, eftersom att spela ett föremål alltid gör att en spelare kan förbereda Ariel igen. Detta kan optimeras väl med vilken bläckfärg som helst, eftersom alla har en mängd olika föremål. Med Sapphire-kort Coconut Basket och Magic Golden Flowers är Disney Lorcana-objektkort som kan hjälpa till att hålla Ariel på bordet längre om hon tar skada, vilket gör att hon kan ständigt söka efter lore eller utmana med varje föremålsspel.

4 Just In Time + Maui: Hero To All

Att få stark styrelsekontroll tidigt i ett Disney Lorcana-spel kan vara nyckeln till seger, och att använda Just In Time för att distribuera Maui: Hero To All är ett utmärkt sätt att göra detta. Just In Time är ett actionkort som kostar 3 bläck som låter karaktärer med 5 bläck eller mindre spelas gratis, i princip med två kort istället för ett för att minska bläckkostnaden. Maui: Hero To All har 6 styrka och 5 viljestyrkor och kan utmana den tur han har spelat, vilket gör det möjligt att bli väldigt aggressiv mycket snabbt med rätt kortdragning.

3 Aladdin: Heroic Outlaw + Shield of Virtue

Aladdin: Heroic Outlaw är ett kraftfullt sätt att ändra balansen mellan lore, eftersom att förvisa andra karaktärer i utmaningar med detta kort kommer att få 2 för spelaren och ta 2 från varje motståndare. Denna förmåga kommer att göra Aladdin till ett prioriterat mål för motståndare, men en kombination med Disney Lorcana-kort som Shield of Virtue kan göra det möjligt att hålla Aladdin redo så att han aldrig är sårbar för attack i slutet av en tur. Shield of Virtue är ett föremålskort som kan användas för en kostnad av tre bläck för att ständigt hålla Aladdin säker, vilket visar sig vara mer tillförlitligt än actionkort med Ready-förmågor till priset av bläck.

2 Tinker Bell: Giant Fairy + Beast: Wolfsbane

Tinker Bell: Giant Fairy har visat sig vara ett av de mest samlarbara och kraftfulla Disney Lorcana-korten, med utmärkt konst och fantastisk spelanvändning, vilket båda ökar dess önskvärdhet. Hennes Rock the Boat-förmåga ger 1 skada till varje motståndare på brädet, vilket matas in i Roar-förmågan hos Beast: Wolfsbane. Roar utövar alla motsatta skadade karaktärer när kortet spelas, vilket gör dessa två kort till en snabb ett-två av massansträngning. Odjurets Rush-funktion låter honom också utmana den tur han har spelat, vilket förseglar affären för hur aggressiv denna kraftfulla kombination kan vara.

1 Lilo: Making A Wish + Simba: Protective Cub

Lilo: Making A Wish är ett fantastiskt sätt att generera lore i det tidiga spelet, med en kostnad på endast ett bläck och möjligheten att få två lore för varje uppdrag. Simba: Protective Cub kan följa upp Lilo i den andra omgången i ett spel som ett billigt livvaktskort, vilket tvingar motståndarna att rikta in sig på honom istället för Lilo tills han blir förvisad. Detta gör det lätt att snabbt få kunskap ut ur porten. En motståndare med en stållek kunde stänga av Lilo med en Fire the Cannons! kort, men med lite tur bör Lilo hålla åtminstone några varv och erbjuda ett solidt försprång i Disney Lorcana.Lämna ett svar