Sammanfattning

  • Starfields slut beror på de val spelarna gör under hela spelet, från att gå med i fraktioner till att utjämna färdigheter och välja egenskaper.
  • Det sista steget av huvuduppdraget avgör slutet, och spelare kan vidta vissa åtgärder för att säkerställa ett tillfredsställande avslut.
  • De tre huvudsluten av Starfield har mindre skillnader, men alla inkluderar en epilog som förklarar Constellations öde och spelarkaraktärens resa genom Unity.

Starfields slut beror på en rad val spelare gör under hela spelet. Det handlar faktiskt om val redan från början: vilka fraktioner man ska gå med i, vilka färdigheter man ska nivå och vilka egenskaper man ska välja i Starfield. Medan val genomgående påverkar slutet, finns det några sista åtgärder som spelare kan vidta för att säkerställa att de får en tillfredsställande slutsats. Men när slutskedet av huvuduppdraget börjar kan slutet redan vara låst.

[Varning: Den här artikeln innehåller spoilers för slutet av Starfield.]

Starfields huvuduppdrag kretsar kring ansträngningen att lokalisera, hämta och studera en serie utomjordiska artefakter, utförda av upptäcktsresandens guild Constellation. Detta är med största sannolikhet den första fraktion som alla kommer att gå med i Starfield, eftersom framsteg i deras strävan är absolut nödvändiga för att föra historien framåt och så småningom nå slutet. När en karaktär har samlat ihop tillräckligt med artefakter, kommer de att kunna placera dem alla i Armillary, en modell av himlen som byggdes tidigare i spelet. När Armillaryen är klar kan de gå ombord på sitt skepp och försöka hoppa till vilket system som helst, bara för att bli transporterad till den mystiska Unity istället.

Starfields sista chef beror på ett tidigare uppdrag

När de når Unity, kommer spelarkaraktären att anfallas av antingen ett eller två skepp, beroende på hur de valde att lösa uppdraget ”Unearthed”. De har förföljts av två Starborn, övermänskliga varelser med framsynthet, under hela spelet. Dessa två är jägaren och sändebudet, och de vill båda ha samma sak som spelarkaraktären: att samla alla artefakter. Jägaren arbetar med våld och mördar helt enkelt den som har vad han vill. Emissary använder förnuftets makt, besatt av tron ​​att de mäktiga artefakterna aldrig ska falla i fel händer.

Om spelarkaraktären ställde sig på jägarens sida, kommer han att flyga in för att hjälpa till mot sändebudet, och om de ställde sig på sändebudets sida, hjälper de till mot jägaren. Om de ställde sig på ingendera, kommer de två Starborns skepp att attackera på en gång. När de motsatta skeppen är skadade kommer alla parter att landa och fortsätta kampen. Jägaren, sändebudet eller båda kommer att kalla ihop en armé av odöda legosoldater och återuppliva dem upprepade gånger. Sedan går de in i ett rum fullt av arga robotar. Spelarkaraktären kan antingen slåss mot dessa direkt eller springa till kontrollrummet, där de kan hacka en dator för att vända robotarna mot Starborn.

Efter att ha gått igenom en serie rum som visar glimtar in i andra universum, där de ser resultatet av val som skiljer sig från de de faktiskt gjorde, kommer spelarkaraktären att gå in i en stor grotta. Här kommer de att delta i en kaotisk kamp mot bara en av Starborn, även om de ställde sig mot båda. Starborn kommer att kalla fram vågor av fientliga dubbletter som liknar följeslagare som spelarkaraktären kan ha rekryterat. Ignorera dem bara och fokusera på Starborn för att få ett snabbt slut på denna kamp.

Inför den sista fasen kommer jägaren, sändebudet och spelarkaraktären att samlas en sista gång. Här kommer spelarkaraktären att ha en sista möjlighet att sätta ett ickevåldsstopp på konflikten. Med en mycket hög övertalningsförmåga i Starfield kan de övertyga både jägaren och sändebudet att ge upp, och förklarar att oavsett vad deras mål är så gör de mer skada än nytta för resten av galaxen. Annars måste de slåss mot vilken av Starborn de inte ställde sig på i en verklighetsskiftande strid som äger rum på flera arenor.

När den slutliga chefens (eller bossarnas) HP-staplar tickar ner kommer alla tre att transporteras till en mängd olika platser från spelet: Lodgen, The Well och NASA Landmark, för att nämna några. Var och en har sina egna förutsättningar, från förvirrade Constellation-medlemmar som skjuter tillbaka till NASA Landmarks miljö med låg gravitation. Starborn kommer att använda alla de förmågor de har till sitt förfogande, slå tillbaka spelarkaraktären med Gravity Wave eller skapa fler dubbletter med Parallel Self. När dammet lagt sig, plocka upp den sista artefakten och bege dig mot slutet.

Starfields tre avslut är mestadels desamma, med mindre skillnader

Alla tre av Starfields huvudslut börjar på samma sätt. Skillnaderna ligger i en serie epiloger som skildras genom tysta, animerade diorama. Spelarkaraktären närmar sig hjärtat av Unity, där en vänlig Starborn förklarar exakt vad de ser. De beskriver enheten som universums hjärta, där all skapelse och förstörelse sker. Det är också ett inkapslat multiversum, som innehåller allt som finns i alla möjliga dimensioner. Att passera genom Unity kommer att ge spelaren medvetenhet om alla dessa verkligheter, och reinkarnera dem som en Starborn. Sedan ser de epilogerna som avgör om de uppnådde det goda, dåliga eller sanna slutet.

Oavsett vad, en av epilogerna förklarar alltid att Constellation överlever händelserna i spelet och fortsätter att slutföra och publicera sin forskning. Om spelaren slutförde ett eller flera av fraktionsuppdragen eller romanserade en karaktär i Starfield, kommer de att få en liten sammanfattning av vad som hände där också.

Sida med jägaren leder till Starfields dåliga slut

Att hålla på med jägaren i Starfield leder till en pessimistisk epilog som kan kallas spelets dåliga slut. Jägarens diorama visar honom greppa sin pistol, omgiven av döda kroppar. Den vänliga Starborn berättar om det och förklarar att jägarens våldsamma attityd växte för att firas och inspirerade otaliga andra att resa sig och ta makten med våld. Detta ledde inte alltid till ett dåligt resultat, men lämnade alltid tragedin i dess spår.

Sida med sändebudet leder till Starfields bra slut

Att stå på utsändesidan leder istället till en mer optimistisk epilog som representerar Starfields goda slut. Starborn förklarar att sändebudet blev något av en religiös ledare och ledde många andra till reinkarnation genom att omfamna enheten. Emissionären ses i diorama knäböja fridfullt, omgiven av tillbedjare.

Sida med varken jägaren eller sändebudet leder till Starfields sanna slut

Om de väljer att ställa sig på varken jägaren eller sändebudet, antingen genom att tacka nej till dem under ”Unearthed” eller genom att övertyga dem om att sluta fred under den sista striden, kommer spelarkaraktären att se den mest hoppfulla epilogen som är möjlig i Starfields sanna slut. Diorama föreställer en grupp människor som tittar på en gigantisk stenring, djupt i tankarna. Istället för att följa någon av Starborn lämnades mänskligheten ensam för att skapa sin egen väg. I avsaknad av något kraftfullt inflytande utifrån, kunde människor bestämma sina egna vägar, och även om det kan ha tagit dem mer tid att nå Enheten som ett resultat, är detta i slutändan det bästa resultatet.

Starfields slut är en ny början

Hur epilogen än går, i slutet av Starfield kommer Starborn att inleda spelarkaraktären att gå in i Unitys ljus och förklara att de kommer att återfödas i ett annat kontinuum. När du gör det kommer spelarkaraktären att vakna upp på sitt skepp och påbörja en New Game Plus-räddning. Alla deras tillhörigheter och uppgraderingar kommer att försvinna, men de kommer att behålla sina färdigheter och artefaktkrafter. De kommer också att ha tillgång till Starborn-exklusiva dialogalternativ och uppgraderade artefaktkrafter, och kan använda en av dem direkt för att hoppa igenom huvudkampanjen.

Om de reser till logen för att prata med Constellations ledare, Sarah Morgan, kommer hon inte att känna igen dem. Karaktären kan antingen spela med och erbjuda sig att hjälpa till att hitta artefakterna, starta om huvuduppdraget, eller erkänna att de är en Starborn och redan vet vad artefakterna gör. Det senare alternativet låter dem hoppa över berättelsen och använda sin andra genomspelning för att fokusera på Starfields sidouppdrag och utforskning.

Det är sant att Starfield inte riktigt kommer igång förrän spelaren har avslutat sin första genomgång av spelet. Även om slutet kan verka lite antiklimaktiskt, är det inte riktigt meningen. Det är bara ett sätt att nå ett mål, som uppmärksammar spelets cykliska karaktär och uppmuntrar spelare att uppleva det igen genom Starborns ögon. I slutändan är det en påminnelse om viddigheten av de många universum där Starfield utspelar sig.Lämna ett svar